Hopp til hovedinnholdet

Kan sæd over smitte eller gjøre noen gravide i vaskemaskinen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Til tider hender det at jeg får sædutløsning i undertøyet/boxeren (f.eks. våt drøm). Jeg bor med familien min, hvor to av medlemmene er jenter/kvinner. Mitt spørsmål er: Kan sæden overføres/gjøre noen andre gravide ved å overføres gjennom vaskemaskinen/å ligge inntil andre klær, eller er det slik at jeg med 100% trygghet kan legge undertøyet til vask? Fjernes sæden helt i vaskemaskinen og tørketrommelen etterpå? Jeg er klar over at sæd ikke kan overleve særlig lenge utenfor kroppen, men allikevel er det jo slik at den kan overleve en viss periode under rett forhold. Jeg vil altså være helt sikker på at dette ikke er dumt for noen av de andre medlemmene i familien min, da jeg absolutt ikke vil at dette skal påvirke dem! Samtidig vil jeg føle meg tryggere ved å få et bra og kvalifisert svar på dette! Kort sagt: kan jeg vaske undertøy med sæd i sammen med annet undertøy/klær uten bekymring for å smitte, gjøre noen andre gravide, etc.?

Besvart 27.08.2019 19:51
 

Svar
Hei gutt 17!

Nei, du kan ta det helt med ro: det er ikke mulig å smitte noen med sykdommer eller gjøre noen gravid om ditt tøy og andres blir vasket i samme vaskemaskin.

Som du selv sier i spørsmålet ditt, sædceller og bakterier dør svært fort når de kommer ut av kroppen.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex