Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke hatt lyst på sex på to-tre år, er jeg skada eller aseksuell?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Har ikke hatt lyst på sex siden jeg var 15-16 år, er jeg sexuelt skadet eller asexuelt?

Besvart 27.08.2019 20:11
 

Svar
Hei gutt 18!

Lysten på sex kan variere gjennom livet og det er ikke noe uvanlig at en merker endring i sexlysten. Men, varer dette over tid, kan det være noe du trenger å få sjekket ut med lege. 

Det kan være ok å vite at ulike legemidler kan gi bivirkninger som kan føre til redusert sexlyst. Bruker du noen medisiner, er det derfor lurt å snakke med lege og se om det kan hjelpe å endre dette.

Personer som er aseksuelle har ikke lyst til eller behov for sex. En har det helt fint uten. Omtrent 1% av befolkningen er aseksuell og det er derfor en mulighet at det kan stemme for deg. Les gjerne vedlagte artikkel for å lære mere om det.

Noen ganger kan det være ok å snakke med noen som har kompetanse til å hjelpe en med sexologiske problem. En sexologisk rådgiver har det. Snakker du med helsestasjon for ungdom i kommunen din, kan du få hjelp til å finne riktig kompetanse for deg.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Aseksuell eller aromantisk?

Ungdom, gutt og jente

Det er mye fokus på sex i samfunnet vårt. Film, reklame og blader kan ofte gi oss inntrykk av at sex er en selvsagt del av alles liv. Sånn er det nødvendigvis ikke.

Skrevet av Skeiv ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex