Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at det tar lang tid før sæden kommer ut om jeg runker ofte?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. 1. Jeg lurer på om det er normalt at det tar langt tid før sæden kommer ut når e har ronket flere ganger per dag. 2. Er et lovlig for meg å ha sex med gutt som er like gammel som meg selv. Takk på forhånd Hilsen futt 15 år

Besvart 29.08.2019 22:08
 

Svar
Hei gutt 15 år

Det er helt normalt at det kan ta noe lenger tid før du får sædutløsning dersom du onanerer flere ganger på en dag, eller ofte. Det er også normalt om du ikke får sædutløsning i det hele tatt. 

Det er ikke straffbart om du har sex med en gutt som er like gammel som deg- så lenge dere er enig om å ha sex begge to. Husk imidlertid at dersom en av dere ombestemmer dere underveis når dere har sex, må dere akseptere det og stoppe. Det er også viktig at en ikke presser/overtaler hverandre til å gjøre seksuelle handlinger en ikke ønsker. 

Lov om seksuell lavalder på 16 år er til for å beskytte barn og unge slik at de ikke har sex før de er moden for det. Videre at barn/unge ikke blir utnyttet av noen som er eldre i alder og "modenhet". En tenker da på både fysisk og psykisk modenhet. 

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg. Lykke til videre. 

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Hvordan har homofile sex sammen?

To jenter kler av hverandre (colourbox.com)

Mange lurer på hvordan to gutter eller to jenter har sex med hverandre. Noen vet med seg selv at de er homo eller lesbisk, men tør kanskje ikke sjekke noen opp fordi de ikke vet hva som så skal skje. Så hva gjør de egentlig?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex