Hopp til hovedinnholdet

Før trodde jeg det var lenge til jeg var klar for sex

Jente 16 år
 

Spørsmål

Før trodde jeg det var lenge til jeg var klar for sex, men så fikk jeg kjærste. I har vært sammen i et par måneder og alt går hele tiden gradvis. Først kysset vi, så klinte vi og så jukket vi og tørrpulte samtidig i tillegg til at vi tok av t skjorten og sånt. Jeg har hele tiden følt meg klar og likt det. Jeg tror han vil ha sex, men at han tror jeg ikke vil/ikke er klar så vi har ikke snakket om det. Sist tok han hånden sin i trusen min og begynte å fingre men da vi klinte. Han spurte ikke først men jeg likte det veldig godt og lot han holde på. Han var ikke veldig flink og jeg fikk ikke orgasme eller noe sånt, men jeg likte det uansett fordi jeg liker at han tar på meg. Jeg nermet meg også penisen hanns, men tok bare på den på utsiden av buksen, da jeg ikke viste helt hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg vil ikke ha sex bare for å ha det, men fordi jeg liker han. Likevell føler jeg meg usikker på at han skal se meg naken. Jeg er også redd for at peisen ikke får plass, er jeg klar?

Besvart 06.09.2019 19:48
 

Svar
Hei jente 16 år

Det som du beskriver høres ut som en god og naturlig måte å "nærme seg" til å ha sex. Det er viktig at dere begge er klare for det og at begge vil det. Du forteller at han tok hånden ned i trusen din uten å spørre først - men at siden du likte det så stoppet du han ikke. Jeg regner med at han i så fall hadde respektert det om du ikke ville mer. 


Det er vanlig å være usikker på det å vise seg naken for første gang, men som regel blir det "bare en naturlig del" av det når dere er i gang. Du trenger ikke bekymre deg for det - du kan heller tenke at det samme gjelder jo for han. Han er nok også spent og usikker på hvordan dette blir. 

Så lenge du er tent og har lyst trenger du ikke bekymre deg for at penis ikke får plass. Husk at skjeden er et veldig tøyelig organ (som det kan fødes barn gjennom). Når du er opphisset utskilles også fuktighet som smører skjeden slik at det blir lettere for penis å komme inn. Mitt råd til dere er å bruke god tid, kos med hverandre og gi hverandre  tilbakemelding på hvilken berøring som er god og hva dere blir tent av. Og vent med å ha penis i skjeden før du føler deg klar for det. 

Jeg legger ved noen artikler om dette som jeg anbefaler deg å lese. Og husk og på at hvis du skal ha sex må du også sørge for at dere bruker beskyttelse som f.eks kondom eller annen prevensjon. Det kan du få mer informasjon om hvis du går innom helsesykepleier på skolen din eller helsestasjon for ungdom

Lykke til!

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sex og nytelse

Par (colourbox.com)

Mange gruer seg for å ha sex med en annen, enten det er for første gang eller første gang med ny partner. Usikkerhet og bekymringer kan legge en demper på opplevelsen, og kanskje hindre deg i å ha sex. Hvordan ha sex til glede og nytelse?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex