Hopp til hovedinnholdet

Når jeg fingrer/gnir utpå klitoris for å få orgasme får jeg ubehag

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, av og til når jeg fingrer/gnir utpå klitoris for å få orgasme får jeg ubehag me livmor/mage etter orgasme. Små mensen lingnede ubehag. Er dette normalt?

Besvart 08.09.2019 11:11
 

Svar
Hei jente 18 år

Det som du beskriver er ikke uvanlig. Under og etter en orgasme vil det skje små sammentrekninger i muskulaturen i underlivet. Dette er ufarlig og for de fleste ikke særlig smertefullt. Noen kan derimot oppleve som deg, at det er ubehagelig. Som regel avtar ubehaget med tiden og går etterhvert mer over i behagelige følelser. Det avhenger også litt av hvor lenge du har stimulert/gnidd på klitoris - det kan noen ganger bli så "intenst" at det oppleves mer som "ubehag enn behag" ved orgasme.

Hvis det fortsetter å gjøre vondt for deg vi jeg anbefale deg en vurdering av en gynekolog slik at hun/han kan utelukke at det er noen annen grunn til smertene dine. 


Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Vanlige spørsmål om orgasme

-Jeg får orgasme alene, men ikke sammen med kjæresten min. -Kan det være farlig får hjertet å få orgasme flere ganger etter hverandre? -Jeg lurer på hvordan jeg vet om han har orgasme.

Dette og andre spørsmål om orgasme kan du se svar på her.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Smerter ved samleie, hva kan det være?

Kvinne med smerter (colourbox.com)

Mange skriver til oss om at de har smerter eller ubehag ved samleie. Det kan være ulike årsaker. Det er mulig å finne ut av det og finne løsning på problemet.

Les mer

Kroniske smerter i vulva, ytre kjønnsorgan

Par i senga har problemer (colourbox.com)

Smerter i kvinners ytre kjønnsorgan, vulva, kalles for vulvodyni. Smerter ved skjedeinngangen kalles for vestibulitt. Disse tilstandene gir ofte smerter ved samleie. Mange kvinner lider av nærmest kroniske smerter ved samleie, og noen har også smerter hele tiden, selv uten berøring av vulva.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex