Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg spørre om vi kan/han vil ha sex uten et forhold?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har veldig lyst til å ha sex! Jeg synes sex er spennende og vil bli mer seksuell. Jeg har bare hooket med noen få men vil gjøre noe mer! Jeg har aldri vært i et forhold eller ligget med noen. Det er ikke så viktig for meg om det er gutt eller jente eller om vi er kjærester. Så lenge jeg kjenner og stoler på personen så er det greit. En veldig god kompis av meg har sagt at han liker meg og vi har klint når vi er full. Jeg liker han også veldig godt men jeg føler ikke d samme og vil ikke bli sammen med han, bare ha sex med han. Jeg stoler på han veldig godt men jeg vil ikke bare ligge med han og så «dumpe» han. Kan jeg spørre om vi kan/han vil ha sex uten et forhold? Er det ok? Jeg føler meg fæl hvis jeg bruker han, men jeg synes det er flaut og er litt redd for å spørre om det. Selv om jeg vet at jeg må snakke me han og hva han synes. Hva hvis han sier nei og synes jeg er ekkel? Hva hvis han sier ja?! Jeg har SÅ lyst på sex men vil ikke ha et forhold. Hva skal jeg gjøre?!

Besvart 04.09.2019 21:20
 

Svar
Hei jente 16 år.

Det er vanlig at en ønsker å ha sex i den alderen du er i nå.

Du kan spørre om dere kan ha sex uten et forhold.

Det kan være at han ikke vil det, fordi han kan være redd for at han kan komme til å like deg enda bedre.

Det kan være at han vil det i håp om du skal like han også.

Når hud møter hud lages det et hormon som heter oxytocin i kroppen. Dette hormonet kalles for bindingshormonet eller kjærlighetshormonet. Det kan altså være en sjanse for at han liker deg enda bedre på grunn av dette. Det kan også være at du vil komme til å like han også.

Hvis han ikke vil ha sex, kan du si at det var fint at han er så ærlig og at du har full respekt for avgjørelsen hans, og at du håper dere kan fortsette å være like gode venner. Hvis du sier det, er det ikke sikkert det blir kleint mellom dere i ettertid. Vær som vanlig, snakk, smil og le.

Hvis han vil ha sex, kan dere kanskje bruke god tid på å bli kjent med hverandres kropper og kjønn? Mange lærer seg å onanere hverandre til orgasme med en finger mot den ytre delen av klitoris, eventuelt en finger eller to i skjeden, hånd rundt penisen og eventuelt oralsex, hvis dere liker det. Da blir dere godt kjent med hva den andre liker og nyter, og samleie kommer som en naturlig fortsettelse av seksualiteten.

Tenk gjennom hva som er rett for deg.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex