Hopp til hovedinnholdet

Jeg mener sex er en brutal måte å vise kjærlighet på!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Veit ikke om jeg valgte feil/riktig emne men jeg lurer på en ting: Jeg fikk nettopp vite at mamma har tatt abort 2 ganger. Jeg ble sjokkert fordi jeg trodde hun bare hadde gjort det 1 gang. Jeg, personlig er veldig imot abort. Jeg er enig i at man har mulighet til å ta abort hvis man er for ung, dårlig råd, har blitt overgrepet osv,sånne grunner. Jeg mener at sex er en brutal måte å vise kjærlighet på. Jeg mener at sex ble oppfunnet fordi det er en måte å få barn på. Jeg syntes det er skikkelig synd, når man misbruker det på den måten. Det er et barn som blir lagd og fortjener å leve. Er det normalt å mene dette? Står jeg alene på den meningen? Jeg må sikkert bli litt større, for å skjønne, selvom jeg føler at dette er noe jeg kommer til å mene lenge. Føler at man er med på å drepe et foster når man tenker «det er bare å ta abort», for det er ikkebaresånn,burde ikke man være opptattå beskyttesegihvertfallhvismanMÅ pule rundt? Sex er sikkert fint. Men d virker så brutalt Takk!

Besvart 06.09.2019 23:25
 

Svar
Hei jente 15 år


Du vil nok ha noen som er helt enig med deg, mens andre mener det motsatte. Selvbestemt abort er kjempet frem med argumentet "Kvinnens rett til å bestemme over sin egen kropp". 

Sex ble nok ikke funnet på av noen, men som en viktig del av reproduksjon og for at verden skal kunne gå videre. Hvis ikke hadde vi vært en utdødd rase.

Sex er en viktig del av et forhold og livet generelt. Maslows behovspyramide  er den mest kjente teorien blant behovsteoriene som sier noe om dette, der sult, tørste og søvn er viktig, men også sosiale behov som tilhørighet og kjærlighet.

Derimot er jeg helt enig med deg at en bør bruke prevensjon, slik at en ikke blir gravid og dermed slipper å ta abort!

Ønsker deg masse lykke til!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex