Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å fingre seg i endetarmen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på en ting? Jeg liker å fingre meg, men jeg er redd for å få rift i endetarmen? Er det mulig? Og hvor langt inn må jeg med en ting for at det skal skje? Vis jeg får en rift i endetarmen er det farlig??jeg lurer på om hva jeg skal gjøre for å unngå det??

Besvart 04.09.2019 23:12
 

Svar
Hei jente 13!

Jeg forstår spørsmålet ditt slik at du lurer på hva som kan skje om du fingrer deg i endetarmen og ikke i skjeden. Har jeg misforstått, må du gjerne sende inn spørsmål på nytt.

Det er mulig å få rifter i endetarmen. En kan få rifter helt fra inngangen til endetarmen og så langt inn en kommer med fingrene. For å unngå rifter, er det fint å ikke føre noe inn i endetarmen som er skarpt. Det er også ok å klippe lange negler ned og file de, slik at de ikke har noen skarpe kanter. Bruker en i tillegg glidemiddel, vil det kunne beskytte. 

Oppdager en at det har oppstått en rift, er det ok å la endetarmen være i fred noen dager slik at riften gror av seg selv. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex