Hopp til hovedinnholdet

Er det unormalt å være jomfru når man er 18 år?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 18 år som fortsatt er jomfru og lurer på om det er unormalt ?Alle venne mine har hatt sex for første gang, og jeg føler meg rar som fortsatt ikke har hatt det . Er det unormalt ?

Besvart 06.09.2019 20:06
 

Svar
Hei

Jeg kan forstå at du føler deg rar fordi du fremdeles er jomfru, men jeg kan også fortelle deg at det ikke er unormalt. Medianalderen for seksuell debut er 17 år for jenter og 18 år for gutter. Det betyr at 50 % har debutert ved 17 - 18 års alderen, mens 50 % fremdeles ikke har gjort det.

Noen ungdommer er mest opptatt av sexen og har lav terskel for å ha sex med andre, mens andre ønsker å ha sex med en de er ordentlig forelsket i og kjenner godt, før de føler seg klar for å ha sex.

Tidspunktet for når man møter en man vil ha sex med, vil derfor variere veldig. Du kan derfor trøste deg med at du er helt normal. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex