Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jeg kan kle av han og kjenne på han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min har vært sammen i 1 år og Har lyst til å « kose litt». Jeg lurer på hvordan jeg kan kle av han og kjenne på han. Men jeg har et problem, vi kan ikke gjøre det hos hverandre fordi det allltid Er noen hjemme, så hvilke andre private steder enn hjemme kan vi kose. Og jeg vet at han syntes det er greit, så kan jeg også røre på privaten hans og kose og kle han av selvom vi er under 16? Hilsen jente med verdens beste kjæreste

Besvart 05.09.2019 21:02
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Så fint at du har verdens beste kjæreste!

Det er ingen andre steder enn i hjemmene til hverandre, på hverandres rom, en kan være private. Det er ikke lov å kle av eller ta på hverandres kropper, på steder der det kan komme andre mennesker. Det er fordi en ikke skal sette andre mennesker forlegenhet. 

Den seksuelle lavalderen er 16 år. Vi har denne loven for å beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Loven beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk/kroppslig og psykisk/tankemessig. Vi her på ung.no forholder oss til loven. 

Hvis du skal kunne kle av kjæresten og ta på kjønnet hans, må du snakke med han om dette. Han eier sin kropp og bestemmer over den, akkurat som du eier din kropp og bestemmer over den. Hvis en føler seg klar til å kle av og ta på kjønnene til hverandre, er man også moden nok til å snakke om det. 

Som oftest i et forhold starter man med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig og å snakke sammen om det en ønsker å gjøre, og hva en ikke ønsker å gjøre.

Det er viktig å ha respekt for hverandres grenser. 

Snakk med kjæresten din om dette. Kanskje kan dere lese dette svaret og artiklene sammen og snakke om det dere leser? 

Du/dere kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex