Hopp til hovedinnholdet

Har aldri likt å onanere, har aldri klart å nyte det. Noe jeg kan prøve?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Har egentlig litt flere forskjellige spørsmål. Jeg har aldri liksom likt å onanere, og aldri klart å nyte det. Selv ikke når andre har fingret meg. Er veldig frustrerende. Jeg og de andre har jo både tatt inni og stimulert klitoris men jeg bare klarer ikke å nyte det... vet dere noe jeg kan prøve? Åsså lurer jeg på om det er helt nødvendig å bruke kondom når jeg går på p-piller. Gutten synes det er ubehagelig med kondom. Ingen av oss har kjønnssykdommer. Har testet.

Besvart 06.09.2019 07:11
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Det er vanlig at en ikke liker på bli fingret i skjeden.

Hvis du skal klare å nyte god seksualitet med en annen, må du først lære deg å onanere til orgasme selv. Ta deg god tid, les de vedlagte artiklene om seksualitet.

Det er bare 29 % som får orgasme ved fingring eller penis` bevegelser i skjeden. Det er få nerver der, og slik må det være med tanke å at skjeden er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver der, ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Man kan lære seg å like det, og noen liker det med en gang. 

Den letteste måten å få orgasme på er ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også når man har samleie. 

For å nyte onaneringen må du bli kåt, seksuelt tent. Da blir kjønnet blodfylt og følsom for stimulering. 

Det en tenker på og fantasier om, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg «historier» over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri. 

Når du har lært deg å onanere til orgasme og er trygg på hvordan du gjør det, kan du vise kjæresten hva det er du gjør. 

Mange par lærer seg å onanere hverandre til orgasme ved en finger mot den ytre delen av klitoris, hånd rundt penis eller munn, hvis en liker det. Da kommer ofte samleie som en naturlig fortsettelse av seksualiteten.  

Dere kan lese de vedlagte artiklene sammen og snakke om det dere leser. Da får dere også god kommunikasjon om seksualitet. 

Du er enda sikrere ved bruk av kondom i tillegg til p-piller. Det viser seg at det er vanlig å glemme en p-pille eller to ganske ofte. Det reduserer sikkerheten. Ved bruk av kondom samtidig øker sikkerheten. 

Du kan kanskje vurdere å bytte til ett av de sikreste prevensjonsmetodene som er på markedet slik som p-stav eller hormonspiral? I og med at du er 16 år er disse prevensjonsmetodene også gratis for deg. 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen, en fagperson på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Oralsex og munnsex?

Par kysser (colourbox.com)

Lurer du på hva som er forskjellen på oralsex og munnsex? Har du lyst til å forsøke oralsex med partneren din, men vet ikke hvordan? Kanskje kan du finne forklaring og noen tips her.

Les mer

Jente: -Får ikke orgasme når jeg har samleie.

Blid jente ligger i senga (www.colourbox.com)

Det er vanlig at man ikke får orgasme når man har samleie. Det er en rådende misforståelse at alle jenter nyter penis` bevegelser i skjeden og at dette alene gir dem orgasme. Det er ikke tilfelle.

Les mer

Vanlige samleiestillinger

Hånd på pute (colourbox.com)

Lurer du på hvordan du skal bevege deg når du har samleie? Man kan ikke noe man aldri har gjort tidligere! Man må prøve seg fram, snakke sammen om hva man liker, og øve seg. Her kan du få litt kunnskap som gjør deg tryggere.

Les mer

Prevensjonsvelger: finn rett prevensjon

Finn rett prevensjon på ung.no (colourbox.com)

Det er mange prevensjonsmetoder å velge mellom for deg som er jente, men hva vil være mest riktig for deg? Ung.no har laget en prevensjonsvelger som kan gjøre det lettere for deg å velge.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex