Hopp til hovedinnholdet

Er «lesbiske våte drømmer» helt normalt?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! I natt hadde jeg en så kalt våt drøm. Det rare var at jeg ikke var med en gutt, jeg var med en jente. Jeg er hetero, men i drømmen oppførte jeg meg som om jeg ikke var det, fordi jeg klådde (hahah) på hu jenta og etter hvert hadde vi da sex. Men jeg drømte ikke om selve sexen bare før og etter. Da jeg våkna var trusa mi HELT gjennomvåt. Tenner jeg plutselig på jenter? Begynner jeg å bli lesbisk? Er «lesbiske våte drømmer» helt normalt?

Besvart 07.09.2019 09:36
 

Svar
Hei jente 15 år. 

Lesbiske "våte drømmer» er helt normalt. Drømmer er ikke det samme som virkelighet, og det er ikke nødvendigvis sånn at alt det vi drømmer om, ville fungert i praksis.

Det er vanskelig å si om du er lesbisk. 

Kanskje vil det hjelpe deg å forstå mer, hvis du vet at seksuell tenning og forelskelse er to forskjellige følelser?

Det er vanlig at man fantaserer om, eller drømmer om seksualitet med personer av samme kjønn og onanerer til fantasier av samme kjønn. Man kan se på det som seksuell tenning. Mange tenner på seg selv, sin egen feminitet og kjønnet sitt.

Hvis en ønsker å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser, er man kanskje forelsket. Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er lesbisk.

Det er ikke sikkert at man en gang for alle vet hva som er riktig for seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg. 

Det er bare du selv som kan bestemme hvilken definisjon du føler deg mest hjemme i. Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har. 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen, en fagperson på helsestasjon for ungdom eller du kan ringe Ungdomstelefonen. Da får du mulighet til å reflektere og samtale om dette, og du vil bli mer klar over hva du tenker, føler og mener.

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex