Hopp til hovedinnholdet

Hvordan sjekker jeg ut om analen er skada etter analsex?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, eg og typen din hadde analsex for noen dager siden. Det var i begynnelsen sykt vondt. Men etterkvart så ble de sånn godt men litt vondt! Nå er eg sår i rumpa og trur at lukkemuskelen i analen er ødelagt. Så spørsmålene mine er hvordan sjekker man de ut? Og vist den er ødelagt går de Ann å fikse de?

Besvart 08.09.2019 18:51
 

Svar
Hei jente 17!

Analsex kan være både godt og vondt - alt avhenger av om en er forberedt og at partene vet hva en skal gjøre. Prøver en å presse noe inn i rumpa før den er klar, kan det oppleves vondt og ubehagelig. Det samme gjelder om en fører noe som har skarpe kanter inn i rumpa, da kan en få rifter i slimhinnene og dette kan være ubehagelig.

Selv om en gjør alt riktig og ingenting er galt, kan en kjenne seg litt øm i rumpa etter analsex. Dette vil som regel gå seg helt fint til av seg selv etter kort tid. Går ikke smertene over og det eventuelt begynner å blø, er det ok å la en lege undersøke endetarmsåpningen. Du kan få gjort det gratis og enkelt på helsestasjon for ungdom i kommunen din.

Kanskje du synes det er pinlig eller vanskelig å la noen undersøke rumpa di, er det en fin måte å få vite at alt er ok, slik at du slipper å bekymre deg lenger. Skulle noe være galt, vil du få hjelp til å ordne opp.

Les mer om analsex i vedlagte artikkel.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver - NACS

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva er analsex?

Hva er analsex? (colourbox.com)

Mange har hørt om analsex, men ikke alle vet så mye om det likevel. Hvor vanlig er det, og hvordan foregår det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex