Hopp til hovedinnholdet

er 13 år og har lyst på sex, men er redd for å bli gravid

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år som har skikkelig lyst på sex. Jeg og kjæresten min har planlagt og møtes og ha sex, men jeg vet ikke helt om jeg tørr fordi jeg har hørt det er skikkelig farlig hvis jeg blir gravis. Og er det farlig og ha sex med kondom? Kan kondomen sprekke så jeg blir gravid? Hilsen jente 12

Besvart 17.09.2019 16:27
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skrver til oss om dette. D skriver under med at du er 12 år og at du har lyst til å ha sex med kjæresten din. Jeg har forståelse for at dere er nysgjerrig på det som har med sex å gjøre, og jeg forstår også din redsel for å bli gravid. Og det er jo faktisk noe som kan skje om dere ike kbruker prevensjonsmiddel. Kondom er et trygt og sikkert prevnsjonsmidel når det brukes riktig, dvs at det sitter på under hele samleiet og det ikke sprekker/revner. Som du sikkert kjenner til finnes det også andre gode prevensjonsmidler, som p-piller slik at du kan være beskyttet mot å skulle bli gravid. Siden du er såpass ung , er det lege som kan skrive ut resept til deg på p-piller.
Siden du er såpass ung,( og kjæresten din kanskje er like gammel) viljeg likevel be dere tenke dere godt om og kjenne etter om dere er modne nok for å skulle ha sex ennå? Det kan være fint å bli trygge på hverandre og bedre kjent  med hverandre gjennom å kose,kline og være nær hverandere uten å skulle ha sex. Mange jenter som debuterer veldig tidlig sier de angrer at de ikke ventet litt med å ha sex til de kjente seg moden nok  og  klar for å ha sex. Dette er det noe som dere selv  best kjenner og kan svare på . Ta samtalen sammen om hvor viktig det er for dere å skulle ha sex nå eller om der skal vente en stund.

Uansett hva dere bestemmer dere for, ønsker jeg dere lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex