Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å ha sex med en som er 15, hva vil skje ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 13år jeg (som er 06) og en som fyller 16 neste år (han er 04) vil ha sex men er det trygt? hva vil skje vist vi gjør det? begge er jomfru

Besvart 22.09.2019 08:48
 

Svar
Hei

Fint at du skriver inn. Jeg skjønner at dere er nysgjerrige på sex, det er helt normalt.

Når man er 13 år, føler noen seg ganske modne selv om man er veldig ung fortsatt. Det er mye man kan gjøre uten å ha samleie og de risikoene det medfører for graviditet og kjønnssykdommer. Selv om det er 16 år som er den seksuelle lavalder, så er den til for å beskytte mot overgrep og vold mot barn. Det er sjelden noen blir dømt for å ha sex med en som er to år yngre hvis begge vil, men det kan skje. Dere kan lese litt mer om seksuell lavalder her.

Husk på at dersom begge vil og stoler på hverandre, kan man ha det veldig deilig med å kysse, kline, ta litt på hverandre utenpå klær og kjenne hvor spennende det er å bli kåt og nysgjerrig på den andre. Dere kan begge komme til Helsestasjon for ungdom å få snakke med en voksen som har taushetsplikt og kan gi dere råd i forhold til prevensjon og seksuell helse.

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ingen aldersgrense på prevensjon

Kondomer (colourbox.com)

Det er ingen aldersgrense på verken hormonell prevensjon eller kondomer. Er du seksuelt aktiv, har du rett til trygg prevensjon. Men hva med foreldrene? Skal de informeres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex