Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre og tenke for at d ikke føles ut som verden går under?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Denna helga så ble jeg full med noen venner og jeg hadde veldig lyst å hooke. Jeg kunne ikke dra hjem fordi jeg ble dritings så dro heller til en kompis og han fikk de andre til å dra mens vi lå i senga. Jeg visste at han likte meg men sa uansett ikke noe. Vi begynte og kline og ta på hverandre. Han spurte om han skulle slikke og fingre meg og jeg sa at det var greit. Han kledde meg helt naken og jeg husker bare at jeg va veldig borte. Jeg kom også hadde vi nesten sex men vi stoppet fordi jeg var usikker. Jeg føler meg så ekkelt etter det, ikke fordi det ikke var godt men fordi jeg ikke liker han på samme måte og «brukte» han. Jeg løy også til mamma og sa at jeg sov hos en venninne. Jeg sa også til vennene mine at det ikke skjedde noe. Jeg føler at jeg er uren og unormal selv om det er normalt. Jeg har aldri gått så langt med noen før så jeg er veldig stressa over det. Jeg føler meg bare så deppa over det. Hva skal jeg gjøre og tenke for at d ikke føles ut som verden går under?!

Besvart 18.09.2019 16:33
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Verden går ikke under og du vil få det så bra igjen!

Jeg forstår du er stressa over det som skjedde. Det er endel som angrer på det de har gjort når de har vært påvirket av alkohol. De holdningen en har, de grensene en har, kan raskt miste verdi, og det er lett å strekke både grenser og egne holdninger.

Du har ingenting å føle deg ekkel, uren eller unormal for! Det er din kropp og dine avgjørelser! Du har ingen andre å stå til rette for enn deg selv. 

Denne gutten ville være med deg og han ville det han gjorde. Det var han som tok initiativ til seksualiteten. Ingen tvang ham.

Hvis du angrer, kan du faktisk begynne på nytt! Du kan gi deg selv blanke ark.

Du kan arbeide med å akseptere at du gjorde det du gjorde. Det ble som det ble. I det å akseptere ligger det å forstå seg selv. Det er også noe med erkjennelsen av at det ble som det. 

Kanskje lærte du også noe av det som skjedde? Hva vil du gjøre igjen, hva vil du ikke gjøre igjen? Kan du finne noe bra med det som skjedde? En ting er at du nå har mer seksuell erfaring, noe som kan være bra til neste gang du skal ha seksualitet med en annen. En annen ting er at det ikke er så vanlig at jenter får orgasme første gang de har seksualitet med en ny person. Det hadde du! Det er veldig bra. Kanskje kan du etterhvert glede deg over den gode seksualiteten dere hadde? 

Kanskje må du også tilgi deg selv? Det er mye god helbredelse i å tilgi seg selv. Man kan snakke til seg selv, slik man ville snakket med en god venninne, trøste og støtte seg selv!

Hvis du føler skam over det som skjedde er det ikke bra! Skam retter seg mot den vi er, ikke det vi gjør. Du må skille på handlingen, det å ha seksualitet og den du er som person. Vi er ikke våre handlinger. Vi gjør handlingene. Vi er så mye mer enn handlingene. 

Hvis du har behov for å snakke om dette, kan du snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. 

Ta med deg de gode erfaringene. Nyt kroppen og kjønnet ditt. Vær stolt av deg selv og den du er!

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier/spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Angrer du etter sex?

Angrende gutt (www.colourbox.com)

Å ha sex kan være både deilig og fint. Likevel er det slik at noen opplever å angre etter at de har hatt sex med noen.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex