Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er sæden av og til klumpete?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, Når jeg onanerer/runker så er det av og til «klumper» i sæden. Dette gjør til at det av og til er litt vondt/ubehagelig å komme. Vet ikke hva det er å finner ingenting på nettet. Det er gele lignende. Er det enn kjønnsykdom, gjør jeg noe galt, er det normalt? Har mange spørsmål og er nesten litt redd fordi jeg ikke finner noen ting på nettet.

Besvart 18.09.2019 16:06
 

Svar
Hei gutt 16!

Du kan trygt slappe av; sæden kan se veldig forskjellig ut fra utløsning til utløsning. Noen ganger kommer den ut som gjennomsiktig vann, andre ganger som tykk melk og noen ganger gulaktig på farge. Og; den kan også komme ut med klumper i. 

Klumpete utløsning er ikke symptom eller tegn på en kjønnssykdom. Men, har du hatt sex med noen uten kondom, er det uansett lurt å ta en smittesjekk. Det kan du få gjort gratis og enkelt på helsestasjon for ungdom i kommunen din. 

Variasjonen er veldig stor og det er sjelden noen grunn til uro. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver Sex og samfunn, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex