Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke være sammen med henne fordi hun har kjønnsherpes...

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, møtte den mest fantastiske jenta noen gang for et par måneder siden, og vi begge to så og si elsker hverandre. (Jeg vet elske er et sterkt ord) Vi har ikke hatt mye tid sammen pga skole, men vi snakker mye på telefon og jeg storkoser meg når vi er sammen. Vi har ikke hatt sex, og før jeg skulle møte henne (da det var åpenbart vi kom til å ha sex den kvelden) kom hun med en kjedelig beskjed. Hun fortalte meg at hun har kjønnsherpes og at hun ikke ville at jeg skal få det. Vi ble enige sammen om å ikke være kjærester pga dette. Jeg syntes det er forferdelig trist og vurderer å prøve å være sammen med henne alikevel. Har vurdert om jeg kanskje jeg bare skal drite i det og få herpes selv, eller bruke kondom når hun ikke har utbrudd. Jeg vet dette kanskje ikke er det smarteste. Jeg vet også at sex ikke er alt i et forhold. Jeg er jævelig glad i henne og vil virkelig få dette til. Hva tenker du om saken?<3

Besvart 20.09.2019 14:29
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver ti ung.no!
 

Herpes utvikles etter at man har blitt smittet med viruset herpes simplex virus (forkortes ofte som HSV). Det finnes to typer herpes; HSV-1 og HSV-2. Begge typene kan gi utslag som munnherpes og som kjønnsherpes.

Herpes er svært vanlig. Trolig smittes over 80 % av alle i Norge i løpet av livet med et av de to herpesvirusene. De fleste som er smittet får aldri utbrudd med sår. Noen får utbrudd én gang i livet, mens andre kan få utbrudd flere ganger.

Det er ikke enkelt å si når en person med herpesvirus er smittsom og ikke. Teoretisk sett vil en person med herpes være smittsom resten av livet, men i praksis regnes man som smittsom bare mens man har utbrudd.Som en tommelfingerregel regnes man som smittsom fra det tidspunktet man begynner å kjenne kløe og prikking i huden og frem til sårene har grodd. Unngå derfor samleie og munnsex under utbrudd. Når utbruddet er over er smittefaren svært liten.

Bruk av kondom ved samleie reduserer smittefaren, men fjerner den ikke helt.

Jeg synes absolutt ikke du skal avskrive henne på grunn av dette! Smittefaren er liten om dere følger kjørereglene over, og det finnes mye værre ting i verden enn kjønnsherpes. Følg hjertet ditt er rådet fra meg :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Herpes – munnherpes og kjønnsherpes

Herpes

Herpes er vanligere enn du tror. Rundt 80 % av befolkningen i Norge kan være smittet med et herpesvirus. Mange er smittet uten at de noen gang får utbrudd med sår.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex