Hopp til hovedinnholdet

En fyr var utro mot kjæresten sin med meg. Burde jeg si ifra til dama hans?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg hadde noen venner over hos meg etter en tur på byen. Han ene hadde sett på meg hele kvelden og vært litt touchy med meg dagen før. Merk: han har kjæreste, det har ikke jeg. Jeg var veldig beruset og tenkte ikke noe over det. Så vi endte opp med å ha sex.. Han sa han aldri hadde vært utro før, men at han bare måtte gjøre det. Jeg våknet dagen etterpå og angret. Første jeg gjorde var å sende han en melding om at han måtte si ifra til dama si, men han nekter og mener det går fint om det bare blir glemt. Nå står jeg midt i mellom disse to, for jeg har veldig lyst at dama hans skal vite det, men samtidig om jeg sier det - så hater hele klassa meg (spesielt guttene, for hvis en person hater noen, så gjør hele gjengen det samme), og fyren trua meg om å ikke si noe for da blir han forbanna og da ødelegger jeg visst livet hans. Så nå er spørsmålet; hva gjør jeg?

Besvart 26.09.2019 09:51
 

Svar
Hei!

Uff, dette hørtes ut som en veldig vanskelig situasjon. På den ene siden vet du ikke hvordan forholdet til denne gutten og kjæresten hans er. Denne gutten er tydeligvis klar over at det var galt selv, selv om han tilsynelatende ikke synes det var veldig dumt det dere gjorde. Dette er hans forhold, så i utgangspunktet er dette en avgjørelse han burde ta selv. Det kan hende han synes det var helt grusomt feil av han uten at han sier det til deg, og at han aldri kommer til å gjøre det igjen. Dette vet du ikke, men slike faktorer påvirker jo om du burde si noe til kjæresten hans eller ikke. 

Når det er sagt tror jeg også det er lurt at du kjenner litt på det her selv. Hva føler du er riktig i denne situasjonen? Det er det viktigste nå, hva du føler rundt dette og hvordan du skal ha det bra med dette, og hva du skal gjøre fremover. Tror du det er sannsynlig at kjæresten hans finner ut av dette uansett? Tror du at vennene dine hadde støttet at du sa ifra, eller hadde de mislikt deg mer? Føles det riktig å la være å si ifra, eller føles det feil? 

Dette er et vanskelig etisk dilemma, og det er nettopp derfor jeg ber deg tenke ut hva som er riktig for deg. Hvilke handlinger skal du gjøre her, som passer inn i dine etiske meninger? Jeg skjønner at dette er vanskelig, men jeg anbefaler at du tenker over det jeg har skrevet over og ser an hva du skal gjøre. Videre tror jeg også du burde snakke med vennene dine om dette, prøve å få kontakt med de, og se hva de synes. 

Jeg håper dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Du kan også søke blant ung.no sine tidligere besvarte spørsmål for ekstra tips og råd. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du vært utro?

En gutt og jente står med ryggen til hverandre, foran en vegg av brun murstein (Foto: Colourbox.com)

Dersom du har vært utro mot kjæresten din kan du kjenne på en stor skyldfølelse og skam. Skal du fortelle det til partneren din? Er det mulig å redde forholdet? Og kan du tilgi deg selv?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex