Hopp til hovedinnholdet

Opplever at fitta mi er av og til veldig løs av og til ca normal. Normalt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jente 16, jeg opplever at fitta mi er av og til veldig løs av og til ca normal altså helt ok og av og til er den helt helt stram, så lurer jeg på om dette er normalt? at dette kan variere så mye. jeg har prøvd å finne ut av dette en stund men kommer ikke fram til noe så håper dere kan hjelpe meg.

Besvart 24.09.2019 19:56
 

Svar
Hei jente 16 år. 

Jeg vet ikke om jeg helt forstår hva du mener. Er det selve skjeden du mener er løs, eller kjennes kjønnsleppene ut som de "løsere"?

Det er vanlig at skjeden noen gang kan kjennes løs og andre ganger strammere. 

Hvordan den er, kommer an på om du strammer musklene i bekkenet eller ikke. 

Du kan få god på kontroll på disse musklene. For å "finne” musklene, kan du, neste gang du tisser, stoppe å tisse, knipe/stramme musklene slik at urinstrålen stopper. Prøv dette flere ganger, og kjenn etter hvilke muskler du bruker. Du strammer innover og oppover. Disse musklene er det du skal arbeide med. Du kan trene akkurat slik du trener andre muskelgrupper; 15 x 3. Stram/knip musklene, hold litt og slapp av.

Etter noen uker har du veldig god kontroll på musklene og kan bruke dem aktivt når du onanerer, noe som også kan øke nytelsen. Du kan føre en finne rinn i skjeden og stramme musklene rundt fingeren. Da kjenner du hvor sterke disse musklene er.  

Hvis kjønnet ditt er varmt og/eller du er seksuelt tent strømmer det blod til kjønnet. Da blir de innerste og de ytterste kjønnsleppene fylt med blod og det samme blir klitoris.

De innerste kjønnsleppene, som kan være lengre enn de ytterste, blir større og de kan kjennes "løsere" ut på grunn av størrelsen, varmen og fuktigheten. De bretter seg til hver side, samtidig som skjeden blir våt og utvidet. 

Dette er altså vanlig og ikke noe å bekymre seg for. 

Gled deg over kroppen og kjønnet ditt og god seksualitet med deg selv. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

Kjønnsorganet ditt er topp!

Undertøy på en snor (colourbox.com)

Hvordan kjønnsorganet ditt ser ut er like personlig som ansiktet ditt. Alle varianter er like naturlige, og de ytre delene av kjønnsorganene kan være like usymmetriske som andre deler av kroppen. Det spiller liten rolle for nytelsen om kjønnsorganet ditt er skjevt eller rett.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex