Hopp til hovedinnholdet

Vanlig å få følelser for en man har hatt sex med?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Er det vanlig å få følelser for en man har hatt sex med, selv om han ikke liker deg tilbake? Jeg får fort følelser hvis jeg har ligget med en gutt. Ikke nødvendigvis skikkelig forelsket, men hadde blitt sjalu om jeg f.eks. så han med en annen jente. Er det normalt? Føler folk sier jeg ikke har grunn til å bli sjalu/lei meg bare fordi vi har ligget sammen.

Besvart 27.09.2019 12:10
 

Svar
Hei jente 20 år. 

Det er vanlig at en får følelser for en man har hatt seksualitet sammen med. 

Det kan være flere årsaker til det. 

Det ene er at når hud møter hud at det utløses et hormon som heter Oxytocin. Dette hormonet gir oss velvære, og det kalles ofte for bindingshormonet eller kjærlighetshormonet. 

Det andre er at en kan kjenne på en slags eierskap eller at en får en "par-følelse" når en har hatt seksualitet med personen. Man føler at en har noe som binder en sammen. Hvor vanlig det er at en kjenner på dette, finnes det ingen tall på. 

Hvis avtalen var tilfeldig seksualitet, uten noe videre avtale, har en ingenting en skulle sagt, hvis en ser personen med en annen. 

Men så spørs det hvor mye en skal legge i de en har tilfeldig seksualitet sammen med? Kanskje må du beskytte deg selv, og ikke involvere deg følelsesmessig, hvis du har tilfeldig seksualitet? 

Du kan også se deg om etter en fast partner/kjæreste. Da er det et helt annet perspektiv. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex