Hopp til hovedinnholdet

Har mistet følelsen når jeg onanerer. Hvordan kan jeg få den tilbake?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Har mistet følelsen når jeg onanerer hvordan kan jeg få den tilbake

Besvart 27.09.2019 16:29
 

Svar
Hei gutt 13 år. 

For å få følelsene tilbake må du sikre deg at du blir ordentlig seksuelt tent/kåt og at du beholder kåtheten mens du onanerer. Da blir penisen stiv og du vil nyte onaneringen. 

Hvis en tenker på noe annet, klarer en ikke å kjenne etter de gode følelsene. Det er altså om å først bli kåt og deretter beholde kåtheten. Se artikkelen om kåthet, onanering og orgasme. 

Hvis dette ikke hjelper, kan du også snakke med foreldrene dine/de foresatte og forklare dette. De kan ta deg med til fastlegen. Du kan også selv snakke med lege på helsestasjon for ungdom. 

Du skriver ikke om det har skjedd noe spesielt. Men hvis det har skjedd noe, noe du er redd for, bekymret for, eller at noen har gjort deg noe, tatt på kjønnet eller kroppen din, eller tvunget deg til å ta på deres kropp eller kjønn, må du snakke med en fagperson eller en voksen du stoler på. 

Hvis en har opplevd slike overgrep og grensekrenkelser kan det være vanskelig å nyte god seksualitet med seg selv. 

Det er din kropp! Du bestemmer over den!

Da må en få hjelp til å bearbeide det som har skjedd og en må også få hjelp til å ta tilbake kroppen, kjønnet sitt og seksualiteten sin. 

Du kan snakke med helsesykepleier på skolen, en fagperson på helsestasjon for ungdom og du kan ringe hjelpetjenester. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex