Hopp til hovedinnholdet

Kan man være allergisk mot sæd?

Jente 20 år
 

Spørsmål
Hei sann og takkk for ein flott side deke har=) men eg lurte på om det er muligt og være allergisk mot sæd??? situasjonen er sånn: eg har vært sammen med ein gutt i noen måneder no og omtrent hver gang før vi har samleie bruker eg og gi han munnsex som forspill...som alltid så svelger eg sæden hans!! men omtrent hver gang det har hentd har eg blitt ganske dårlig med kvalme og KRAFTIG diarè!!! men i tidligere forhold har dette aldrig hendt meg...Hva kan det skyldest?? og er det noe eg/han kan gjøre for å fohindre det?? uten og stoppe å svelge, noe som vi begger liker=) Mvh Meg...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Det er mye man kan være allergisk mot, og sæd er en av de tingene. Heldigvis er det ikke så mange som er allergiske mot dette.
Når man er allergisk mot sæd så gir dette vanligvis symptomer i skjeden (svie, osv.), men jeg har ikke hørt om at dette kan gi kvalme og diaré. Det er vanskelig å være skråsikker, men jeg vil tro at det du opplever skyldes noe annet enn sædallergi.

Siden det er vanskelig å si hva dette skyldes, så er det vanskelig å vite hva du kan gjøre for å unngå dette. Det er derfor best at du oppsøker fastlege for å finne ut hvorfor du får slike symptomer.

Hvis du bruker p-piller: Husk at oppkast og svært kraftig diaré kort tid etter at du har tatt p-pillen kan hindre at p-pillen tas opp, og det kan være nødvendig for deg å bytte prevensjonsmiddel om dette er aktuelt for deg.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om barnevernet?

Hvor lenge kan ungdom som har bodd i barneverntiltak få ettervern?