Hopp til hovedinnholdet

Ubeskyttet sex

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei :-) altså, jeg er litt nervøs nå. For både i går og i dag hadde jeg ubeskyttet sex med kjæresten min, jeg går ikke på p-piller eller noen ting. Jeg vet jeg må ta angrepille, men jeg har bare så vondt nederst i magen. Jeg lurer bare på hva dette kan komme av. Jeg har hatt sex to ganger før, men har ikke merket noe til smerter i magen. Jeg bare lurer på hva smertene kan komme av eller hva det kan tyde til, om nødvendig. Det hadde vært veldig fint om jeg fikk et svar så fort som mulig, takk! Hilsen bekymret 14-åring
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 

Hei!

 

Ja som du sier selv må du ta en angrepille så fort som mulig og innen 72 timer etter det ubeskyttede samleie. Smerter nederst i magen  etter samleie kan skyldes ulike ting. Hvis dette er rett før mensen kan det være menssmerter. Noen jenter får også litt smerter ved eggløsning som er 14 dager før mensen.  Smerter ved samleie kan også skyldes en infeksjon, så hvis det er noen fare for at hun kan ha klamydiainfeksjon, bør hun ta en test i forhold til det.  Smerter kan også komme hvis penis støter  litt langt inn ved samleie og kommer borti livmormunnen. 

Hvis smertene vedvarer, så bør hun  ta kontakt med lege. Men hvis smertene kommer bare etter sex i enkelte stillinger der du kommer langt inn, så får du forsøke å være mer forsiktig, ved for eksempel å velge stillinger der du ikke kommer så langt inn.Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsessøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om religionsfrihet?

Er religionsfrihet nedtegnet i FNs menneskerettighetskonvensjon?