Hopp til hovedinnholdet

Har et lite rødt område nederst på ryggen. Svir og klør kjempemye. Kan dette være en kjønnssykdom?

Jente 18 år
 

Spørsmål
Jeg har hatt ubeskyttet sex. Dett var for ca en uke siden. Har fått munnherpes, men i dag er jeg redd for at jeg kan ha fått noe mer. Trodde her om dagen jeg hadde fått ett myggestikk nederst på ryggen (over rumpesprekken) men nå er det ett lite rødt omeråde det kommer veske ut av og det sviir/klør kjempe mye. Kan dette være en kjønnssykdom? Håper dere kan svare meg fort, er veldig beskymra.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Det er vanskelig å si hva dette kan være. Hvis man har analsex kan forskjellige kjønnssykdommer smitte til rumpa, men siden du beskriver at dette er på ryggen er det sannsynligvis ikke noen kjønnssykdom.
Det kan godt være et insektsstikk. Hvis det ikke forsvinner etter noen dager bør du oppsøke lege for å få dette nærmere undersøkt.

Hvis du har hatt sex uten kondom med en som ikke er fast eller trofast partner bør du sjekke deg for klamydia. De fleste som har klamydia har ingen symptomer. Du kan teste deg hos fastlege eller helsestasjon for ungdom.

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om stipend og støtte?

Hva er en mesén?