Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 15 år som har noen få spørsmål. Jeg vil så veldig gjerne sove hos kjæresten min, men foreldrene mine sier at jeg er alt for ung...

 

Spørsmål
Hei! Jeg er en jente på 15 år som har noen få spørsmål. Jeg vil så veldig gjerne sove hos kjæresten min, men foreldrene mine sier at jeg er alt for ung, og må vente til jeg er 18 år. Det er vel litt rart vel? De vennene mine som har kjærester får lov til dette, men foreldrene mine skjønner ikke dette. Er det noe jeg kan gjøre med det? Kjæresten min er forresten 15, snart 16 år. Vi har ikke hatt sex enda, men vi har snakket om det en stund, men jeg tør aldri å ta intiativet til det, fordi jeg føler at jeg har for små pupper osv. Han er ganske sjenert han også, så det tar ganske lang tid før en av oss tør å ta intiativet til å gjøre ting. Kan foreldrene mine anmelde ham hvis vi har sex nå? Og kan de nekte meg å se han igjen? Hvis de finner ut at vi har det da. Det var vel egentlig det jeg lurte på, så jeg håper på svar!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Så lenge du bor hjemme hos foreldrene dine, så er det nok de som bestemmer hvorvidt de vil la deg overnatte hos kjæresten din eller ikke. Jeg tenker at dette vil gå seg til etterhvert, men at det handler mye om åpenhet. Jeg synes at du skal prøve å snakke med foreldrene din om dette, slik at dere alle kan få si hva dere mener og diskutere dere fram til hva som kan være riktig. Men dersom de står for sitt synspunkt, må du nok respektere dette. Familier har forskjellige regler, og det er egentlig lite som er riktig eller galt.
Dersom du og kjæresten din har frivillig sex, vil ikke dette være noe grunn for anmeldelse. Den seksuelle lavalder på 16 år er satt for å beskytte barn fra å ha sex med voksne. Dere to er jevngamle, og kommer ikke inn under denne loven. Hvorvidt de vil nekte deg å se han igjen, kan ikke jeg svare på, men jeg mener at dette ikke ville være en riktig avgjørelse.
Siden dere har snakket om å ha sex, er også tiden inne for å snakke om hvilket prevensjonsmiddel dere skal bruke. Jeg anbefaler dere å ta en tur til helsestasjon for ungdom (enten sammen eller alene) her kan dere få råd om dette. Det er gratis å oppsøke helsestasjon for ungdom, de har også taushetsplikt. At du gruer deg litt for å ha sex for første gang, er veldig naturlig. Benytt anledningen før dette skjer til å bli godt kjent med hverandre og hverandres kropper. Kyssing, klining og beføling er en fin måte og starte på. Og tilslutt, prøv å vær stolt av kroppen din. Så lenge du liker den er jeg sikker på at kjæreste din også vil det.
Masse lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hvordan kan du støtte en venn som er i sorg?