Hopp til hovedinnholdet

bip: Jeg kom egentlig aldri 'ut', jeg bare bestemte meg for at en dag skulle jeg bare si jeg var lesbisk om noen spurte meg. Les innlegg Liten pil høyre

Kommentaren

Spørreundersøkelse ung.no
Spørreundersøkelse ung.no

Talgkjertler

 

Spørsmål
Hei, jeg er en gutt på 14 år. Siden jeg var rundt 10 eller 11 år gammel, har jeg hatt noen prikker på penis. De bytter litt plass og varierer på størrelse. Når penis er hard synes de godt og siden jeg er mye med jenter og sansyneligvis snart har kjæreste. Vil jeg helst ikke at dette skal oppdages uten og forklare det. Ut i fra andre spørsmål og bilder er det talg"klumper". De klør ikke og er ikke røde og lignende. Er dette naturlig eller burde jeg foreta en behandling? Forsvinner de naturlig snart ? Jeg er jo ikke så altfor langt unna den seksuelle lavalder (16) og om jeg da skal ha samleie vil jeg helst ikke at dette forekommer, ivertfall ikke om det kan være skadelig for partner. Takk!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du beskriver høres ut som talgkjertler, ja. Disse varierer litt i størrelse i perioder, det er derfor det ser ut som om de flytter på seg, eller kommer og går. De er ikke farlige verken for partner eller deg selv, men noe alle gutter har på penis. De skal være der, og de produserer talg, som er med på å gjøre huden sunn og myk, og man skal ikke fjerne dem. Dette trenger du altså ikke å bekymre deg over.


Vennlig hilsen SUSS i smarbeid med ung.no. Lurer du på noe mer er det
bare å ringe SUSS; 80033866, der er det leger og psykologer som kan
svare deg.
Fikk du svar på det du lurte på?

Tilbake til spørsmål og svar om Sex og samliv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex og samliv


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Er det ditt ansvar å hjelpe en venn med spillproblemer?