Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Mine foreldre ble uvenner i dag natt. Faren min har ligget med en annen !
Jeg klarer ikke å stoppe å gråte. De snakket og kranglet hele natta. De tror ikke jeg hørte det. Nå skal jeg gå hjemme fra.Det føles forfardelig !
De skal skille seg. Men de sa at de syns at det er urett ferdig mot oss
Faren min sa at det var deilig ! MEn moren min spurte. Det var så vondt å høre moren gråte ;( Hjelp meg! Hva skal jeg gjøre ?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Kjære deg,
Du er fortvilet, fordi du har måttet lytte til noe som ikke var for dine ører. Noe som tilhører forholdet mellom dine foreldre. Du fikk sjokk og ble fortvila. Og verst av alt, de er så opptatt med sine følelser og sin krise at de ikke klarte å se deg, være der for deg. Ja du gråter og mamma gråter, og du går ut. Jeg håper du har en skulder å gråte på, noen som var der for deg, enten en venn/venninne eller en fornuftig voksen.
Når slike temaer som utroskap kommer opp i et parforhold blir det ofte en tillitskrise, og i stridens hete er skilsmisse det første man tenker på. Det er min erfaring at når situasjonen roer seg, etter det første sjokket, behøver ikke skilsmisse være resultatet. Men i noen tilfeller blir det slik, kanskje fordi forholdet mellom de voksne har gått "på tomgang" en tid, og de ikke lenger deler viktige ting.
Jeg tror det er viktig at du forteller foreldrene dine at de holdt deg våken med sin krangel og at du ble fortvila. Kanskje skulle du også be dem ta kontakt med et familievernkontor for å snakke om parforholdet sitt der, enten for å avslutte det på en skikkelig måte for deg og eventuelle søsken, eller for å finne ut av om de vil prøve å bygge opp ny tillit.
Det kan hende du føler at en eller begge svikter deg, og kanskje skal du be om å bli med til familiekontoret? Kanskje syns du det er vanskelig å snakke med en av dem, fordi du føler du har loyalitet til begge? Jeg vet ikke hvor gammel du er, men i slike situasjoner går det an å ringe Kirkens SOS hvor du kan snakke anonymt, hvis du ikke ønsker å betro deg til noen i din nærhet.
Men viktigst: Du fikk høre som tilhører parforholdet. De voksne må finne ut hva det betyr for deres par. Men du må si fra at de bestemmelser de tar også angår deg.
Jeg ønsker deg alt godt i denne vanskelige perioden. Akkurat nå har du opplevd et jordskjelv på hjemmeplan, og da er det helt naturlig at du reagerer med fortvilelse.Inntil situasjonen avklares er det fint om du klarer å gjøre hyggelige ting som distraherer deg fra de voksnes problemer.
Lykke til.
Med vennlig hilsen familieterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om psykisk helse? #2

Kan man få psykiske lidelser av gjentatt bruk av rusmidler?