Hopp til hovedinnholdet

Pappa lever drømmelivet med kjæresten, mens mamma ligger å drypper seg sjøl i selvmedlidenhet, og forlater aldri soverommet sitt.

 

Spørsmål

Hei.... jeg har skilte foreldre og hele pakka. Pappa lever drømmelivet med kjæresten, mens mamma ligger å drypper seg sjøl i selvmedlidenhet, og forlater aldri soverommet sitt(sefff, hu må jo drite og sånt da). Men det ekke det jeg har lyst til å snakke om.... Mamma har prøvd å drepe seg selv flere ganger, jeg og lillesøstera mi bor hos henne og må sørge for at hun ikke gjør d... jeg har gjemt alle knivene og skarpe "gjendstander" men er lei. Vet ikke om jeg kan holde på slik for alltid. Tør ikke å snakke med noen, d r kanskje litt mye å be om, men har dere andre ("skilsmissebarn") noen råd? Hilsen fortvilet tenåring

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei, fortvilet tenåring!

Selv om du helst ønsker tilbakemelding fra andre skilsmissebarn, kjenner jeg at ønsker å gi deg tilbakemelding jeg også.

Slik kan dere ikke ha det! Det er ikke du og din lillesøster som har ansvaret for holde mamma i live. Det er hun som skal ha ansvaret for dere. Slik du beskriver det er moren din blitt ganske syk, og det er desverre ikke uvanlig at en skilsmisse nesten tar knekken på enkelte.

Selv om faren din svever på en rosa sky må noen fortelle ham hvordan dere har det. Han kan ikke la dere og moren deres bli utsatt for dette. Mamma trenger hjelp, og dere trenger hjelp for å slippe å passe på. Hvis dere er redd for at det at dere sier ifra gjør at dere aldri får være sammen med mamma mer, kan jeg forstå det godt, men det er ikke slik det nødvendigvis virker.

Hvis ikke hun greier å ta seg sammen og ta seg av dere på egen hånd, trenger hun hjelp. Selv om dere midlertidig skulle være mest hos pappa, har dere etter loven krav på kontakt med begge foreldre. Når mamma blir frisk og dere ønsker å flytte tilbake til henne har dere krav på å bli hørt. Etter barneloven har barn krav på å bli hørt fra de er 7 år gamle, og fra de er fylt 12 år skal barnas mening legges særlig vekt på.

Selv om jeg forstår at dette er vanskelig å si fra om, så vil jeg råde deg til å gjøre det, også for mammas skyld slik at hun kan få hjelp og dere kan få tilbake mamma slik hun skal være.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om vanskelige ting i hjemmet?

Hvorfor må foreldre til mekling før skilsmisse eller separasjon kan bringes for fylkesmannen, dersom de har barn under 16 år?