Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 12 år og foreldrene mine skal skille seg. Jeg føler meg så alene..:(

 

Spørsmål
Jeg er en jente på 12 år og foreldrene mine skal skille seg...
Hvem skal jeg spørre om ingen av vennene mine husker når foreldrene skilte seg.. Mine slektninger har aldri opplevd skillsmisse.. Jeg føler meg så alene..:(
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 12!

Jeg har tatt meg den frihet å anonymisere spørsmålet ditt da jeg tror det er mange som tenker det samme som deg, så du er ikke alene.

Det er ikke altid lett å få snakket ut om hva som skjer av flere grunner. Barneloven sier at barn fra 7år har rett til å bli hørt i forhold til samvær og bosted når foreldrene går fra hverandre. Når foreldre skal skilles og har barn under 16år må de til mekling for å bli enige om ordninger for barna. Mekling foregår som oftest på et familievernkontor eller hos en vi kaller eksternmekler. Disse er utdannet til og erfaren med å jobbe med familier som f.eks. der foreldrene skiller seg. Du kan be foreldrene dine la deg få lov til å snakke der. Selv om du ikke vil mene noe om hvor du skal bo og med hvem, kan det være godt å snakke med noen som har snakket med andre som har hatt det sånn før.

Noen familiekontor har også samtalegrupper for barn og unge de foreldrene har valgt å gå fra hverandre. Det kan også være bra å ta kontakt med helsesøster, sosiallærer eller helsestasjon for ungdom. Det kan være godt å snakke og de vet kanskje også om noen som er i en lignende situasjon og trenger hjelp.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Kva veit du om bustad og flytting?

Kor langt heimanfrå må du bu for å kunne få bustipend på videregåande ?