Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skille seg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som bli 16 i høst og skal begynne på vg men nå har moren min og faren min kranglet mye og jeg har kranglet med dem og har mye problemer mellom meg og kjæresten min samtidig og nettopp fått vite at dem skal skille seg som gjør alt mye vanskeligere og gråter meg til søvne hver dag for tiden. og jeg lurte på hva jeg skulle gjøre ?? jeg klarer ikke å ha et dårlig forhold med foreldrene mine siden jeg er veldig glad i dem

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.
Så flott at du tar kontakt med oss.

Du skriver at du nettopp har fått vite at foreldrene dine skal skille seg, og jeg forstår at det er vanskelig. Ofte er det slik at når man har det vansklelig på et område i livet , slik du beskriver, kan man også oppleve at det kan bli utfordrende på andre områder. Et eksempel på det kan være at du også nå opplever å ha problemer med kjæresten. Dette kan være fordi man har mindre overskudd, og man kan for eksempel lettere bli irritert når man har det vanskelig. Du skriver at du er lei deg, og at du gråter deg i søvn. Det er naturlig at du er lei deg. Det er jo vondt og leit når foreldre skal skilles. Valget om skillsmisse er det de voksne som tar, og det kan komme overraskende på barn/ungdom selvom foreldre eksempelvis har kranglet mye.

Jeg synes det er flott at du er opptatt av å ha et godt forhold til foreldrene dine fordi du er glad i dem. Du skriver at du krangler med dem, men det hender det jo at ungdommer gjør.

Jeg håper at du har foreldre som forstår hvor fantastisk datter de har, og at de legger tilrette slik at du kan være sammen med dem uten at det oppleves problematisk for deg.

Du spør hva du skal gjøre. Jeg tenker det kan være lurt å prøve å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. Hvis det er vanskelig å klare alene kan du kanskje få med en annen voksen du har tillit til.

Ønsker du å snakke med noen utenforstående kan du snakke med helsesøster, eller kontakte helsestasjon for ungdom.

Det kan også være en ide å fortelle læreren din om dette, slik at du kan få støtte på skolen hvis du har behov for det.

Ofte vil det hjelpe å snakke med noen når man har det vanskelig.

Lykke til.

 

 

 


Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse