Hopp til hovedinnholdet

 Jeg har skilte foreldre og lurer på hvordan jeg kan snakke med min far om hvorfor jeg er tilbakeholden og foretrekker å være for meg selv?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har skilte foreldre og lurer på hvordan jeg kan snakke med min far om hvorfor jeg er tilbakeholden og foretrekker å være for meg selv... Hos min far har jeg ingen venner i nærområde så det er ingen jeg kan være med uten at jeg drar opp til min mor... Det andre er at jeg ikke trives så veldig godt b.l.a. fordi det ikke er å mye å gjøre og mine venner bor i nærområdet til min mor... Hvordan kan komme med svar når jeg egentlig ikke har noen og han vil snakke om det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er ofte veldig vanskelig for foreldre å tåle at barna deres foretrekker noe annet enn dem. Etter hvert som man blir eldre er det venner og fritidsaktiviteter som tar mer plass enn å gjøre ting sammen med foreldre. Detter er vanskelig for en del foreldre å forstå de tar det personlig, selv om de ikke trenger å gjøre det.

Dersom faren din ikke vil høre på deg kan du forsøke å sende ham et bev. Du kan få hjelp av andre. Det kan både vare moren din, for eksempel helsesøster eller andre dere stoler på. I følge barneloven har du krav på å bli hørt i saker som omhandler der du bor osv.

Om ikke faren din vil høre på deg på annet vis kan du be moren din om å bestille en time til deg og foreldrene dine på familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakke sammen og på samvær!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse