Hopp til hovedinnholdet

Aldri hørte mamma og pappa krangle sånn.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år. I dag var vi i bilen til butikker, var det helt normalt stemning. Men på veien hjem igjen begynte de og krangle, o jeg har ALDRI hørt pappa rope så høyt før, de kranglet om penger. Og til slutt var jeg på gråten og skrek at de skulle slutte. Grunnen var at pappa hadde oppmerksomheten på veien litt og mye på mamma mens han ropte. Jeg var redd han skulle krasje med en annen bil eller noe, og andre grunn var at min lillebror på 4 år var der. Dette er en av de verste krangelen de har hatt, min mor er den som gråter og låser seg innpå rommet. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år.

 

Har lest mailen din og tenker at det er ikke godt for barn å oppleve slik krangel mellom foreldre, som du her beskriver. Det er heller ikke godt for deg å se at din mor har det vondt og gråter. Jeg tenker at det er viktig at du får snakket med noen om hvordan du har det. Har du noen andre voksen i familien eller rundt deg som kan snakke med? Noen du føler deg trygg på og som du kan fortelle om det du synes er vanskelig?

 

Dersom ikke, har du kanskje en lærer på skolen, en  sosiallærer eller helsesøster du kan snakke med. Du kan oppsøke en av disse , fortelle hvordan du har det og be om hjelp. De har sikkert vært i kontakt med andre barn som har opplevd noe lignende og vet hvordan de kan hjelpe deg videre. Jeg tenker det er viktig at noen voksne må få vite hvordan du har det , for igjen kunne hjelpe dere videre.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse