Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
faren min skal flytte med ei Dame, gruer meg veldig hu er av og til hyggelig når vi er på besøk og sant men kunne ikke tenke meg og bo med henne akuratt,,..' når vi er på ferier sammen driver hun hele tiden og klager over meg men jeg tør ikke si noe til faren min,, men mamma liker henne ikke heller de har ikke hilst på Hverandre heller,, moren og faren min krangler ofte,, og det blir vel ikke noe minder heller etter vi fikk vite at faren min skulle flytte.. Tenker på dette hele tiden får ikke sove om natten og dette har ødelagt resten av ferien,, det er ikke det eneste probleme jeg har med familien min men det er nå det jeg er mest lei meg over,,, :( Hva skal jeg gjøre,, tør ikke og si noe til foreldrene mine,, og hu dama driver hele tiden og klager over at jeg har dolig opdragelse og sant mens jeg hører på.. Blir sikkelig lei meg..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, Det høres ut som du har det ganske vanskelig akkurat nå. Jeg vet ikke alderen din og jeg vet ikke om du er gutt eller jente, eller om du har søsken. Derfor svarer jeg litt "rundt".

Når mor og far strever med ekteskapet sitt er det alltid vanskelig for barn og ungdom, som ofte føler at de trekkes i begge retninger, blir fortvila, sinna, redd og lei seg. Du sier at pappa allerede har en ny kjæreste. Når de voksne forelsker seg er de dessverre noenganger "døv og blind" og i sin egen verden, og klarer ikke å se at deres valg (feks skilsmisse) river i stykker verden slik den har vært til da (god eller dårlig) for barna.Separasjon/skilsmisse er et voksenvalg, som løser noen problemer, og skaper noen nye. Barna kommer i en loyalitetsknipe, de har rett til å beholde BÅDE mamma og pappa som foreldre, selv om en foreldre allerede har funnet en ny partner.
Du må si fra til mamma og pappa at dette er vanskelig for deg (enten hver for seg eller sammen) Til mamma: At du vil se og være sammen med pappa, selv om du syns det som har skjedd er vondt og dumt. Til Pappa: At du vil ha tid alene med han, ikke bare sammen med den nye kjæresten og han. Hvis dette er for vanskelig, snakk med helsesøster på skolen din, eller spør om dere kan gå på familievernkontor (du sier det er flere ting som er vanskelig) Så lenge du er under 18 år er det mamma og pappa som har omsorg og ansvar for deg, og du har rett på den omsorgen!! Lykke til videre med livet ditt og krev å få vite hvor du skal bo, når du skal være hos den ene og den andre. Akkurat som sommeren nå går over i høst, og høsten i vinter, før det igjen blir vår og sommer, forandrer også livet seg. Noen ganger kommer det bråfort et tordenvær - og nå er du midt oppe i etc, søk ly til det går over.
Med vennlig hilsen familieterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om sex og samlivsting?

Hvilket prevensjonsmiddel beskytter mot kjønnssykdommer?