Hopp til hovedinnholdet

Jente 16 år som ikke har kontakt med sin pappa som har et foreldreansvar som han ikke følger opp.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg bor hos moren min. Jeg har ikke sett biologiske faren min på flere år. Han tar ikke kontakt og vi er som fremmede. Han har fortsatt foreldreansvaret. Han vil ikke skrive under på at han gir moren min hele ansvaret. Som sagt, han har ikke kontakta meg eller noen ting. Hver gang jeg trenger underskrift fra begge foreldrene mine, må han skrive under. Dette blir et problem. Kona blir rasende hver gang vi kontakter han, fordi jeg trenger underskrift. Men han vil fortsatt ikke skrive under. Han tjener penger ved å ha foreldreansvaret. Han har 4 unger og en kone. Han er arbeidsløs og kona jobber. Jeg blir 16 i år. Er det riktig av meg å la han få pengene, selv om han aldri snakker med meg eller noe? Han har det ganske tøft med økonomien. En del av meg sier at jeg burde la det være, men samtidig er det urettferdig for meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

Takk for at du kontakter ung.no. Du har ikke hatt kontakt med din biologiske far på flere år. Moren og faren din har delt foreldre ansvar og dette blir et problem når din mor trenger underskift fra han og han ikke vil skrive under.

Det er nok noen misforståelser når du skriver at han tjener penger på å ha foreldreansvaret.

Å ha foreldreansvar er det jurdiske bestemmelsene over deg.Det vil si at f.eks hvis du skal ha pass så må begge foreldrene som har foreldreansvar skrive under på dette. Eller navneendring, innmelding i trosamfunn og medisinske inngrep med mer. Det vil si at store avgjørelser rundt meg så må begge foreldrene være enig i dette. Det er ikke knyttet noe økonomi/penger til dette. Det er hvis det er viktige avgjørelser om deg så må begge foreldrene være enig om dette og skrive under.

Hvis din far ikke er tilgjenglig for deg og dere og det setter stopper for mye i ditt liv så kan din mor gå til en advokat og få hjelp til å be retten gjøre om dette så hun har foreldreansvaret alene. Det kan bli gjort om hvis den andre foreldren ikke er tilgjengelig. 

Så han tjener ikke noe penger på dette. Håper dette ble litt oppklarende for deg.

Mvh Familieterapeuten 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse