Hopp til hovedinnholdet

jeg vil bo hos mamma men jeg tør ikke på grunn av jeg er redd for at pappa blir lei seg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på noe. Jeg har skilte foreldre og jeg liker moren min bedre enn faren min... Jeg og søsteren min har en rutine at vi bor hos mamma og pappa annenhver uke, og vær gang jeg skal til pappa så gruer jeg meg. Jeg vil si at jeg vil bo hos mamma men jeg tør ikke på grunn av jeg er redd for At en av de blir lei seg... Noen tips til hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette bør du ta opp med dine foreldre. Du kan jo fortelle de litt mer om hvorfor du liker bedre å bo hos din mor, og at du kanskje blir sliten av å bo på to adresser ?

Du er jo 13 år, så det betyr at du skal bli hørt på, når de voksne bestemmer noe ang. deg og ditt liv. Det betyr jo ikke at du skal bestemme alt selv ennå, men at dine foreldre skal ta hensyn til dine ønsker. Du kan jo skrive et brev til begge dine foreldre, og be om å få bli med på Familiekontoret en dag, så kan de som jobber der spørre deg litt om hvordan du har det, hvordan du ønsker å ha det, osv..

Snakk gjerne med helsesøster på skolen din om dette. Hun er kjent med mange slike problemstillinger som dere med to hjem opplever.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse