Hopp til hovedinnholdet

17 år og tvangsgiftet

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg ble tvangsgift for ca et halvt år siden. Pappa og min familie tviingte meg til å gifte meg med en gammel gris. Fordi han har masse penger han er jo eldre enn pappa jo. æsj! Pga dette er jeg dritt lei av min familie å vil rømme ffra de å den jeg giffta meg med. Hjelp hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 
 
Hei

Det er galt av foreldre og andre familiemedlemmer og tvinge barna til å gifte seg. Det er også straffbart i Norge, selv om ekteskapet blir inngått i utlandet. I Norge er det dessuten 18 års grense for å gifte seg. Det er mulig å få hjelp!

Siden du er 17 år er det barneverntjenesten som kan hjelpe deg. Barnevernets oppgave er å hjelpe barn og ungdom som ikke har det bra hjemme, som opplever vold og/eller står i fare for eller har blitt tvangsgiftet. Det er viktig at du forteller den du snakker med i barnevernet hva du frykter skal skje dersom familien din oppdager at du har tatt kontakt med hjelpeapparatet for å få hjelp til å komme bort fra ektemannen og familien din. Har du blitt truet med noe? Er det noen i familien du er redd for? Er du redd for å bli tatt med til utlandet? Du kan selv kontakte barneverntjenesten i din kommune eller din bydel. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111.

Dersom du synes det er vanskelig å selv ta kontakt med barneverntjenesten, så kan du først snakke med din kontaktlærer, med rådgiver på skolen eller med helsesøster. Disse kan hjelpe deg i kontakt med barnevernet.

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse er også et sted du kan ringe for å få gode råd og hjelp, tlf 478 09 050 (man-fre 09:00 – 16:00). e-post: kompetanseteamet@imdi.no

Jeg håper du velger å søke hjelp.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Kompetanseteamet mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse

i samarbeid med ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er tvangsekteskap?

Trist jente foran PC (colourbxo.com)

Tvangsekteskap er når du ikke kan velge selv hvem du vil gifte deg med, ikke kan velge å være ugift og/eller utsettes for psykisk press, trusler eller tvang om å gifte deg.

Les mer

Har du blitt truet eller tvunget til å gifte deg?

Jente står foran en vegg og holder en bamse (colourbox.com)

Tvangsekteskap er forbudt i Norge. Hvis du ikke ønsker å gifte deg og opplever at du ikke kan nekte, er det snakk om tvangsekteskap.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse