Hopp til hovedinnholdet

Annenhver helg må jeg til mamma.  Vil heller være med venner

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en mamma og en pappa. De er skilt. Jeg bor hos pappaen min, men jeg blir nødt til å dra til moren min annenhver helg, men jeg har venner på skolen min som jeg liker. De blir hele tiden skuffet når jeg sier «Beklager. Jeg blir nødt til å dra til moren min». Det gjør meg lei meg. Saken er at jeg ikke vil til moren min mer. Jeg har ikke lyst til å såre henne. Det er greit nok å være hos henne. Jeg er glad i henne, men jeg vil heller være med vennene mine i helgene. Jeg har ikke lyst til å såre moren min. Jeg har pratet med bestemoren min om det, men hun sier at moren min blir lei seg hvis jeg ikke kommer til henne. Jeg vil komme til henne, men ja... Jeg vil heller være med vennene mine. Hva skal jeg gjøre? Er det noen som har det som meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kjenner mange som har det slik som deg.  Når foreldre er skilt og man skal få vært hos begge, blir det litt mindre tid til venner, og man får lett litt dårlig samvittighet overfor foreldre.  Det kan bli mange hensyn å ta og en del praktiske ting som er litt tungvint.  Jeg forstår deg slik at du er hos pappa annenhver helg i tillegg til ukene og at du da har mulighet til å være med vennene i alle fall. Kanskje kan du forklare dem at det er som det er, og de vil akseptere det.  Kanskje går det an å prate litt med mamma om dette.  Og med pappa?  Foreldre tåler å bli litt lei seg.  Kanskje går det an å finne løsninger som gjør at du både får vært med vennene mer og også får sett mamma?  -Og om du har gode venner, så forstår de sikkert at du ikke alltid kan prioritere dem først.  -Og vær klar over at man jo ofte føler at man går glipp av mer når man ikke får vært der, enn man egentlig gjør.  

Du kan få hjelp til å prate med foreldrene dine hos et familievernkontor.  Du kan selv ta kontakt der.  Du kan også prate med helsesøster om dette, eller høre om det er en skilsmissegruppe på skolen som du kan bli med på.  Der kan du prate med andre som har opplevd skilsmisse og konsekvensene av det.

Ha det godt!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse