Hopp til hovedinnholdet

Foreldre skilt, pappa er irriterende 

Jente 13 år
 

Spørsmål

det har blitt så annerledes siden mamma og pappa skilte seg, jeg synes det er bra de har skilt seg men pappa er så irriterende han vil at jeg skal komme til han men jeg vil ikke det. jeg liker ikke å være oss han det er kjedelig og jeg har ingen venner der. pluss at pappa ikke oppfører seg som seg selv. jeg syns han har blitt irriterende. han ringer vær kveld til mamma og lurer på hva vi har gjort og det synes jeg ikke er greit. og når jeg ser bilen hans parkert hjemme oss meg og mamma har jeg ikke lyst å dra hjem. hva skal jeg gjøre. det er som å leve i et mareritt. det er ikke så lenge siden de skilte seg. og jeg er redd at når pappa kommer hit at han og mamma skal begynne å krangle. eller at han skal fornærme henne som han har gjort en gang.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi skjønner at dette er en vanskelig situasjon for deg. Det er veldig mange som opplever det samme som deg. Ofte tar det litt tid før man klarer venne seg til alt det nye som kommer med en skilsmisse. 

Det kan være en god idé å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. Hvis du synes det er vanskelig kan du snakke med helsesøster på skolen eller en annen voksen du stoler på så kan de snakke med foreldrene dine for deg.

Hvis du ikke trives hos faren din er det viktig at de får vite det. Du kan også fortelle dem at du er bekymret for at de skal krangle mer eller at faren din skal fornærme moren din. Noen ganger kan det være litt vrient å skulle snakke med voksne om slike ting.

Vi har laget noen tips til hvordan du kan ta en vanskelig samtale med en voksen. 

Lenke til side med tips til den vanskelige samtalen

Hvis foreldre krangler mye eller familier ikke helt klarer å tilpasse seg den nye hverdagen etter en skilsmisse kan dere få hjelp til det hos familievernet. Det er et kontor som jobber mye med dette. Det er gratis å få hjelp der. Du kan lese mer om det og finne en oversikt over alle kontorene i hele landet på lenken under. 

Lenke til side om familievernet

Vi håper dette hjelper litt. Hvis du lurer på noe mer kan du gjerne skrive igjen! 

Hilsen oss i Barneombudet i samarbeid med ung.no
Les mer på barneombudet.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse