Hopp til hovedinnholdet

Jente som skal gifte seg. Lurer på hvem hun skal invitere i bryllupet av foreldrene og deres nye partnere.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Om 6mnd skal jeg og min kjæreste gifte oss. For to år siden flyttet mamma fra pappa og sammen med en annen mann. Mamma og pappa har ikke noe særlig godt forhold nå, mamma var utro over lengre tid, og alt ble bare galt. Samtidig har de vært i barnedåp til niesen min, og begravelse til min bestefar, der de har møttes. Jeg synes det er fryktelig vanskelig å vite hva jeg skal gjøre i bryllupet, jeg liker ikke snakke om dette med dem, fordi jeg er redd pappa ikke kommer viss mammas nye mann kommer, og jeg er redd mamma ikke kommer viss hennes mann ikke blir invitert. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og dette gjør at jeg mister lysten på all planlegging av bryllupet. Selv hadde jeg likt å bare hatt mamma og pappa der, forholdet til mammas nye kjæreste og meg er så som så.. Pappa har også ny dame nettopp, men er ikke gift, også er jeg usikker på om hun ønsker å komme, fordi hun kanskje ikke vil føle seg påtrengende, mammas kjæreste tenker nok litt motsatt, og forventer å blir invitert :/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du og kjæresten din skal gifte dere. Gratulerer.

Jeg skjønner at forholdet mellom foreldrene dine påvirker deg og er vanskelig for deg. Du viser mye omtanke ved å tenke på begges følelser i forbindelse med bryllupet, men det er trist å høre at det gjør at du mister lysten på å planlegge. Jeg tenker at bryllupsdagen skal være din og kjæresten din sin dag, og at dere kan prioritere deres egne ønsker denne dagen.

Jeg forstår at du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine om hvem du vil ha i bryllupet, men jeg tror det er lurt. Jeg synes det er veldig fint at du vet hva du vil - og du begrunner det godt. Tror du moren og faren din ville forstått deg hvis du fortalte dem om bekymringene dine rundt dette? Det er ikke sikkert de vet at du ønsker at bare de to skal komme i bryllupet. Det er ikke uvanlig at barn inviterer foreldrene sine uten ny partner når de gifter seg. Jeg håper at foreldrene dine lytter hvis du forteller dem hva du ønsker og at dere finner en løsning på det. Da kan du nyte planleggingen av bryllupet ditt, det fortjener du.

Hvis du vil snakke mer med oss om tankene dine rundt dette har vi også åpent på chat og telefon.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse