Hopp til hovedinnholdet

Jente 12 år som har fortsatt sorg etter foreldres skilsmisse

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 12. For 3 år siden skilte foreldrene mine seg. Jeg har kommet over det men det er litt trist. De er bestevenner men noen ganger er de uenige og det er litt ekkelt og høre på for da hever de stemmene sine og snakker frekt til hverandre. Jeg syntes så klart det er tøft men det jeg syntes er dumt er de ikke bor sammen. Det er gøy og ha 2 hus men jeg vil jo helst ha ett. Har du noe tips eller noe? Pappa har sagt at hvis jeg vil kan jeg melde meg på en skilsmisse gruppe på skolen vår men det har jeg ikke lyst til. Svar så fort som mulig!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at foreldrene dine skilte seg når du var 9 år gammel og opplever at foreldrene dine er bestevenner bortsett fra noen ganger som de hever stemmen sin. Du ønsker at de finner tilbake til hverandre igjen.
 Det er vondt når de du er mest glad i går ifra hverandre og en skilsmisse gjør store forandringer på livet. Men det høres ut som foreldrene dine har fått til å samarbeide godt.

Faren din kom med et godt forslag som er å snakke i sammen med andre ungdommer som har det likt som deg. Det er en sorg når slikt skjer, og det er alltid godt å ha noen å snakket med om dette. I slike ungdomsgrupper så er det andre ungdommer som har det som deg. Du får snakket om hvordan du har det som kan gjøre deg veldig godt. Du kan også snakke med helsesøster om dette så du får det litt bedre med deg selv.

 

Lykket til!

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse