Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få foreldrene mine "sammen" igjen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Pappa er alltid sur på mamma og mamma virker så ulykkelig. De sover ikke i samme seng lenger og når vi har spist middag, går pappa til sitt rom og mamma til sitt. Er det noe jeg kan gjøre for og få de lykkelige sammen igjen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Hei takk for at du skriver til ung.no
Du forteller om en trist og lei situasjon hjemme. Det er ikke godt for barna å se at foreldrene ikke har det bra sammen, og det er ikke godt for foreldrene dine å ikke få samlivet til å fungere.
Du spør hva du kan gjøre? Mitt svar til det er at først og fremst er dette de voksnes ansvar. Det er de som må ta tak i problemene sine og også beskytte barna for dårlig stemning og konflikter. Det er vondt og utrygt for barn å være vitne til krangling og dårlig stemning.
Har du en annen voksen som du stoler på og som du kan snakke med om situasjonen hjemme? Tante, besteforeldre, venn etc. Den voksne bør snakke med foreldrene dine om hvor vanskelig dette er for deg og at de må søke hjelp for å få til en bedre situasjon. Uansett om de velger å være sammen eller å skille seg så må de snakke med barna, se deres situasjon og legge vekt på at det skal bli bra for dem.
Du kan også snakke med helsesøster på skolen om dette, hun kan  ta kontakt med foreldrene dine om situasjonen og hjelpe dem videre til å søke hjelp.
Lykke til

Med hilsen

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse