Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg greie å glemme det at foreldrene mine gikk fra hverandre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine flytta fra hverandre i vår. Jeg tenker mindre og mindre på det men jeg kommer meg ikke helt over det. Før ferien snakka jeg med læreren min en gang i uka. Han hjalp meg ganske mye. Men jeg gikk ned i nesten alle fag fordi jeg slet med å konsentrere meg på skolen etter det. Mamma og pappa krangler hver gang de er sammen. Jeg har sagt fra men de forstår ikke hele tiden. De spør meg hvrodan det går me jeg holder alt inne. Innerst inne er det forsatt grusomt. Venner hjelper meg også men syntes det er flaut å klage på det her når hu ene venninna mi mista faren sin for to år siden. Da blir det teit å klage på dette. Jeg gråter hver dag og kveld. Ligger til langt på natt og gråter. Noen forslag til hva som kan få meg til å glemme det? En uke etter at jeg hadde fått kjæreste fikk jeg vite at de skulle flytta fra hverandre. Han hjelper meg hver dag og forstår meg. Men etter alt har jeg følt meg som en dårlig kjæreste og venn. hvordan glemme alt det her? Hilsen trist jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Det at foreldre går fra hverandre er vanskelig for de fleste. Mange foreldre glemmer at selv om at å skilles er det beste for dem, så er det som regel en stor sorg for barna deres. Det blir ikke lettere når foreldrene krangler hele tiden. Slikt tar tid å komme over.

Mange gjør som deg, snakker med noen om hvordan man har det. Det kan være lurt å fortsette å gjøre det. Du kan sikkert fortsatt snakke med læreren din når skolen har startet igjen. Mange synes også det er godt å snakke med helsesøster enten på skolen eller på helsestasjonen for ungdom.

Det er også lurt at du er ærlig med foreldrene dine og sier det som det er. De aller fleste foreldre vil ikke at barna sine skal ha det mere vondt enn nødvendig. Fortell dem at både skilsmissen og kranglingen plager deg så mye som det gjør. Dersom de ikke vet det er det vanskelig for dem å gjøre noe med det. Om det er vanskelig å si det til dem kan du skrive brev, eller få hjelp av lærer/helsesøster til å si det.

Familievernkontoret der dere bor er eksperter i å hjelpe foreldre i konflikt og de er ogsågode på å snakke med barn og unge med skilte foreldre. Be foreldrene dine få hjelp på familievernkontoret.

Det at foreldre skiller seg er også en sorg. Håper dette er til hjelp for deg.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse