Hopp til hovedinnholdet

Vil bo hos pappa.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei... Jeg har spurt dere om spørsmål før og det funket greit så her kommer ett annet et. mamma og pappa har hvert skilt i ca7-8 år nå. Eg pleide bare å være hos pappa annen hver helg, men så fikk eg være litt lengre. Nå holder mamma og pappa på å prøve å samarbeide for at eg skal være hos pappa 50/50. Men det går ikke helt siden de klarer ikke å samarbeide. Så kommer det at egentlig så har jeg lyst til å bo hos pappa 100% men jeg vil ikke at mamma skal bli lei seg. eg vet ikke om eg bare skal ha det 50/50 eller om eg Skal si at jeg vil bo fast hos pappa. Håper jeg kan få svar raskt så jeg kan få det ut av hodet

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til Ung.no
Det er jammen ikke greit å være barn og skal velge hvor du vil bo. Jeg skjønner at du er redd for å såre mamma, du er sikkert like glad i henne som i pappa. Det er veldig mange barn og unge som kjenner det på den måten, derfor sier de at de vil bo 50/50 slik at foreldrene ikke skal tro at de er mere glad i den ene enn den andre. Men det å bo i to hus kan i seg selv være slitsomt, og det kommer også an på mange andre faktorer som skole, fritidsinteresser. venner osv.
Jeg vil foreslå at du snakker med en av foreldrene dine og ber om at de avtaler en time på et familievernkontor. På familievernkontoret har de mye kunnskap om å prate med familier om samværsavtaler . Du er 14 år og loven sier derfor at du skal høres og det skal legges vekt på hva du mener. Du bør derfor også være med til familievernkontoret for å si din mening. Viss du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine tilstede kan du snakke alene med en terapeut. Dere kan da bli enige om hva han/hun skal fortelle til mamma og pappa. Det er til sist foreldrene dine som bestemmer hvilken samværsavtale det skal være, men de vil sikkert gjerne vite din mening om dette.
 
Lykke til videre
Hilsen
Familieterapeut
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse