Hopp til hovedinnholdet

Foreldreomsorg, over 18 år 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! er foreldreomsorg fremdeles et tema under et skilsmisse hvis barn er over 18 OG fremdeles bor hjemme? I såfall hva slags rettigheter har man da? Foreldrene mine har tenkt til å kanskje skille seg og boligen har de kjøpt sammen. Moren min vil gjerne ta over huset og ha full foreldreomsorg over meg og søsteren min (som mest sannsynlig er 18 når de skiller seg). Faren min har også en historie av vold i hjemmet mot oss (dette vet barnevernet om). Tror dere at det er stor sannsynlighet for at hun får tatt over boligen da til tross for at foreldrene mine eier boligen sammen? Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I tilfeller der barna er over 18 år når foreldrene skilles, er foreldreomsorg ikke et tema. Dette er fordi barna selv kan bestemme hvem av foreldrene de ønsker å bo sammen med. Dersom du og din søster er over 18 år kan dere altså bestemme at dere vil bo sammen med moren deres ved en eventuell skilsmisse.

Når det gjelder boligen, avhenger dette av om moren din har økonomi til å betale faren din hans andel av huset slik at hun eier hele huset selv, og om faren din er villig til å gå med på en slik løsning. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse