Hopp til hovedinnholdet
 

Spørsmål
Jeg er 16 år, mamma og pappa har vært skilt så lenge jeg kan huske, da jeg var 1 år eller noe sånt. Etter det og frem til jul i fjord var alt fint, men på julaften ble mamma veldig syk og ble lagt inn på sykehus. Der ble hun i en månede før hun fikk flytte hjem, enda er hun ikke helt frisk.

I 9 måneder nå har jeg bodd hos pappa, noe jeg bare gjorde annenhver helg før, men jeg har hattd et utrolig bra og har blitt godt kjent med han og blitt enda gladere i han. Jeg elsker å være her. Men nå som mamma er ganske frisk, vil hun at jeg skal flytte tilbake, og det er greit for meg, men å flytte FRA pappa, det får meg til å gråte!
Og siden jeg ikke har flyttet tilbake gråter mamma og blir enda sykere fordi hun tror jeg ikke vil være der... Hva skal jeg gjøre?! Jeg gråter hver kveld, mister konsentrasjonen på skolen, alt faller fra hverandre!!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du 16år!

Det å velge mellom sine foreldre er noe av det verste et barn kan oppleve, uansett hvor gammelt barnet er. Dette skjønner jeg at du synes er vanskelig. Har dere tre, mamma, pappa og du snakket sammen om hvordan det skal være nå? Kanskje kan de finnes en mellomting. Har du fortalt mamma hvordan du føler det. Det at du bor litt mer hos pappa en periode nå betyr ikke at du velger henne bort fra livet ditt.

Kanskje det er bra for mammaen din at hun kan(hvis hun klarer)å tenke mest på seg selv og tar mest vare på seg selv til hun er blitt bedre. Du er også ii en alder der det ikke er uvanlig at man ønaker å bli kjente med flere sider av seg selv, noe som for barn med foreldre frahverandre ofte betyr; den andre forelderen.

Er det praktisk mulig for deg å bo like mye hos begge? Mange synes det er mest rettferdig siden mamma og pappa betyr egentlig like mye.Dere har jo lov til å bestemme det som passer best for alle.

Hvordan hadde det blitt hvis du hadde vist mamma spørsmålet ditt og dette svaret?

Håper dette var svart på det du lurte på !

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om religionsfrihet?

Hvem er paven religiøst overhode for?