Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at mamma og pappa skal skilles, hva skal jeg gjøre?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg og lillesøster på 10 år bor med mamma og pappa. De er sammen men i det siste har de hatt krangler, noe som er ulikt dem. Jeg som er en stor nysgjerrigper har vært innom iPadden til lillesøsteren min for å sjekke et par ting, og der har jeg sett mamma lete etter eneboliger. Jeg vet ikke om pappa vet dette, men de har nevnt litt angående skilsmisse. Jeg er så redd, jeg vil ikke at dem skal flytte fra hverandre. Jeg vet det er deres valg, og deres liv. Men jeg er bare så redd. Hvordan skal man handle i en slik situasjon? Jeg er høysensitiv og diagnosert med depresjon og har lidd med angst siden 5.klasse. Jeg er en utrolig trist og følelsesladet person med alvorlige tanker og en avhengighet innen selvskading, og gråter utrolig lett - Noe som kommer virkelig i veien med skolen b.la. trang til å skulke, bli sendt hjem og totalt koble ut og være helt fjern under skoletimene. Har dere evt. noen tips, noe som kan hjelpe...? Det haster litt...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er veldig forståelig at du er redd for at foreldrene dine skal skilles. Det tror jeg de aller fleste barn synes er vanskelig. Det beste er at du forteller dem at du er redd for dette. Det kan være vanskelig å spørre om, men det er kanskje bedre enn å gå rundt og være redd.

Du kan spørre én om gangen - eller begge. Du kan skrive brev til dem hvis det er lettere for deg. Det er deres liv, men det er også ditt og søsteren din sitt liv. De har kanskje godt av å vite om at du er redd for dette. Det er viktig at de tar dine bekymringer i betraktning og på alvor.

Mange får god hjelp av helsesøster eller sosiallærer. De er ofte veldig gode til å snakke med barn og unge i slike situasjoner som din. Skal dine foreldre virkelig skilles må de til familievernkontoret for å snakke om hvordan de skal være foreldrene dine også etter de eventuelt går fra hverandre. Du kan også be om å få være med og si din mening her.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse