Hopp til hovedinnholdet

Hvor skal jeg feire jul?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ! Jeg har hatt skilte foreldre i et år nå . Og jeg har lyst å feire jul med begge to men de har kjærester og det er veldig vanskelig å bestemme hvem jeg vil Være hos. Hjelp meg hva skal jeg velge ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du synes det er vanskelig å velge hvem av foreldrene dine du skal feire jul sammen med. Det er forståelig at dette er vanskelig for deg å velge, både fordi du er like glad i mamma og pappa, og kanskje redd for å såre dem.
Jeg vet ikke om foreldrene dine har laget en avtale om samvær og fast bosted. Kanskje har de sagt til deg at du kan bestemme selv. Det er bra at barn blir hørt og kan påvirke avtaler som gjelder deres liv. Men det er vanskelig for barn og stå alene i det å bestemme - "velge mellom foreldre".
Jeg vil foreslå at du snakker med foreldrene dine om dette og ber dem om hjelp til å løse "floken" for deg - det er foreldrenes ansvar!
Jeg har erfaring med at mange feirer annenhver jul hos mamma og pappa. Kanskje kan du trekke om hvem du skal være hos i år for så å bytte neste år.
Viss dette kan du og foreldrene dine ta kontakt på et familievernkontor. Der får dere hjelp til å komme fram til en avtale.
Lykke til videre.
 
Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse