Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år hvor foreldrene har skilt seg. Hun har lyst til å bo fast hos sin mor.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Mamma og pappa skilte seg for litt over ett år siden. Jeg tok det veldig tungt, fordi jeg aldri hadde sett for meg at det skulle skje! Men så er set sånn at jeg gråt meg til søvn hver natt jeg var hos pappa, og jeg gråt før jeg skulle dit i de første månedene. Nå så bor jeg to dager lengre hos mamma hver uke, men jeg føler fortsatt at jeg får sett mamma for lite. Når pappa har spurt meg hvorfor det er slik at jeg vil være lenger hos mamma (egentlig bare være hos henne) så har jeg ikke noe svar på det! Jeg klarer ikke å sette ord på det, og det gjør pappa ganske irritert. Det som gjør det enda vanskeligere å dra til pappa er at mamma bor i det huset jeg har bodd i hele livet mitt, så det er litt rart å ikke bo der hele tiden. Men spørsmålet mitt er hva jeg skal si til pappa for at han skal forstå at jeg vil være mer hos mamma og når jeg kan velge selv hvor jeg vil være? Hilsen jente 14år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har det veldig vondt og vanskelig å ha samvær slik du har det nå. Du gråter mye og det ble endret litt, men du ønsker å bo fast hos din mor. Du har ikke ord på hvorfor, men du ønsker det.

Det høres ikke noe greit ut å være deg. Du skal bli hørt men får ikke bestemme.

Når du har det så leit og savner å bo hos mamma så bør du be mamma og pappa ta kontakt med familievernkontoret for hjelp. Der skal du også bli hørt. De kan hjelpe deg å sette ord på dette og hjelpe dine foreldre til å forstå hvordan du har det. De kan være til hjelp hvis de blir enige om å høre på deg og endre samværet.

Det er vondt å savne den andre foreldren. Det høres ut som det du ikke greier å sette ord på er savn etter den du føler deg mest knyttet til/ der du føler du kan være helt deg selv. 


Lykket til!

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse