Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror aldri jeg kommer til å tilgi pappa for at han var utro.

 

Spørsmål
Hei. Jeg er en jente på 13 år. Da jeg var 11 skilte foreldrene mine seg. Det gikk ikke særlig rolig for seg. det endte med retssak. Men det største sjokket var når mamma fortalte meg noe. Hun fortalte meg at pappa hadde vært utro! JEg tror aldri jeg kommer til å tilgi pappa for det. Han hadde truffet henne i skjul og alt det dær samtidig som han lot som ingenting mot mamma og meg. Det var til og med mamma som fortalte meg det, ikke pappa selv. Når foreldrene mine skilte seg var jeg nødt til å velge hvor jeg ville bo. Jeg måtte snakke med en psykolog, selv om jeg mye heller ville snakke med dommeren (det gjorde jeg i starten). Jeg ville gjærne bo en uke hoss vær, men alikevell ville jeg heller bo mer hoss mamma. Jeg er jo utrolig glad i pappa, men jeg klarer ikke tilgi ham. Det endte med at jeg bor noen dager mer hoss mamma en pappa etter måneder med retssak. Det var nokk den beste løsningen. Men Når jeg er hoss pappa mærker jeg at han er mye med den nye kjæresten sin. Jeg har aldri truffet henne. Ja, faktisk nekter jeg. Pappa sier at jeg sikkert ville like henne viss jeg traff henne, men jeg hvet ike hvordan det vil gå med med meg viss jeg ble venner med en jeg egentlig hater så inderlig. Forje jul var jeg hoss pappa. Kjæresten hans hadde ingen å være hoss i jula. Men jeg nektet henne å komme. Pappa gikk og snakket med henne i bilen. Jeg hørte hun gråt. Jeg fikk utrolig dårlig samvittighet. Jula er jo en tid man skal være glade... Gjorde jeg det riktige? Jeg får så dårlig samvittighet.
En annen ting er at jeg av og ting finner tingene hennes hjemme hoss pappa. En gang fant jeg en g-streng! Det føles så uvirkelig at pappa lever to liv. Et liv når jeg er hoss han og et annet når jeg er borte og kjæresten hans er der. Dette ble ikke noe direlte spørsmål, men det føles godt å få sagt det til noen som lytter.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13år!

Takk for at du deler historien din med oss! Jeg tror mange opplever lignende følelser som det du gjør. Det at foreldre går fra hverandre, forelsker seg i andre og gjør dumme valg er ofte vanskelig å leve med. Vi trenger alle foreldre som er forbilder, er trygge og til å stole på. Du kan ikke tvinges til å føle anderledes enn det du gjør. problemet er at faren din sikkert ikke kan tvinges til å føle anderledes enn det han gjør heller. Det er mange grunner til at voksne slutter å være glade i hverande og forelsker seg i andre. Noen velger bedre eller dårligere måter å takle dette på. Det høres ut som om faren din har valgt en utrolig dårlig måte å løse sine problemer på i forhold til deg.

Jeg håper du får det bedre med tiden både i forhold til skillsmissen og i forhold til faren din og at du på ett eller annet tidspunkt kan legge det bak deg. Det høres vondt ut for deg nå. Bruk den tiden du trenger for å få tilbake et ok forhold til faren din.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om dine forbrukerrettigheter?

Hvem bør du først snakke med om det er feil på en vare?